Archiwalna Strona
Zakończyło się przedświąteczne gotowanie "na żywo" z Radiem Szczecin. W Dolinie Charlotty, leżącej między Słupskiem a Ustką, rywalizowało 30 naszych słuchaczy - laureatów radiowego konkursu dla firm. Kulinarne zmagania rozpoczęły się w sobotę 5 grudnia po południu.
Uczestnicy, podzieleni na drużyny, musieli przygotować tradycyjne potrawy świąteczne. Szef kuchni Michał Sil był bezlitosny w ocenie. - Stanowczo za słone - recenzował jedną z potraw.
Po pięciu godzinach kulinarnych warsztatów jury wyłoniło zwycięzców. Wygrała firma PEX Szczecin, drugie miejsce zajęła drużyna Urzędu Miejskiego w Chojnie, a trzecie szczeciński Teatr Lalek "Pleciuga". Czwarte miejsce ex aequo zajęły firmy: A. Hartrodt i Orto Dent. - Impreza udana, gotowanie super. Wynikiem jest nasze zwycięstwo - przyznaje przedstawiciel wygranych.
Kolejny wyjazd naszych słuchaczy na drugą edycję "live cooking" w sobotę 12 grudnia. W niedzielę zwycięzcy konkursu obejrzą kompleks wypoczynkowy - wejdą m.in. do fokarium i mini-zoo. Dolina Charlotty słynie z Festiwalu Gwiazd Rocka, na którym występowali: ZZ Top, Alice Cooper, Robert Plant z Led Zeppelin, Bonnie Tyler, Maggie Reilly, a sam Carlos Santana nazwał to miejsce swoim drugim domem.
Opracowanie graficzne
Centrum Informacji
w Chojnie
e-mail: nastrone@chojna.pl
Deklaracja dostępności